Provincie Antwerpen

Qville

Qville is een woonproject waarbij het ontwerp van de 44 BEN-woningen waarvan 1 kangoeroewoning en 5 studio's voor begeleid zelfstandig wonen, erop gericht is dat alle bewoners voldoende privacy hebben, maar ook laagdrempelig en spontaan de elkaar kunnen ontmoeten. Paden verbinden de verschillende woningen met elkaar en verspreid over de site heb je verschillende ontmoetingsruimtes zoals een buurthuis, een coworkingplek, een zwembad, een zwemvijver met overdekt terras en keuken en een speelweide. Aan de straatzijde is er een herberg met 3 gastenkamers, waar het ook steeds gezellig samenkomen is en wat meteen ook zorgt voor een verbinding met de bredere buurt. Lees meer

Media

Afbeeldingen

Plannen

Opdracht
HEEM nv
Ontwerp
B-architecten
Locatie
Essen
Bouw
Huybreckx nv (hoofdaannemer), Berting Bouw (daken), Joris Van Dyck (HVAC), Relex (wellness), Siegbert Van Reeth (omgevingsaanleg)
Jaar
22/09/2020
Units
44 BEN-woningen van één tot vier slaapkamers, waarbij ook een kangoeroewoning werd voorzien. Verder is één woning onderverdeeld in vijf studio’s voor begeleid zelfstandig wonen. Elke woning heeft haar eigen privétuin en terras. Daarnaast kunnen de bewoners genieten van een gedeelde overdekte terras, een cowerkplek, een buurthuis met terras, een wellness en een zwemvijver. Ook werden er twee commerciële ruimtes voorzien: een taverne en een bed and breakfast.
Bouwkost
€ 10.400.000
Terreinoppervlakte
8981 m2
Vloeroppervlakte
6641 m2
Oplevering
22/09/2020
Bewoning
08/01/2019